Antibiotica / selectieve reagentia

Wij leveren een breed scala aan antibiotica. De toepassing van deze antibiotica zijn:

  • Remmen van bacterie- en schimmelgroei in celculturen.
  • Selectief agens in combinatie met markergenen.

Antibiotica kunnen door verschillende soorten micro-organismen worden geproduceerd of worden chemisch gesynthetiseerd. Allen hebben ze het vermogen om de groei van micro-organismen te remmen. De meeste van onze antibiotica zijn getest voor gebruik in celculturen en hebben geen cytotoxische effecten. Sommige antibiotica zijn speciaal getest voor gebruik in plantencel- en weefselculturen. Mocht u vragen hebben over het gebruik van antibiotica, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons bedrijf beschikt over farmaceutische, biochemische en microbiologische kennis zodat wij u een antwoord kunnen bieden op uw vragen.

Alle antibiotica zijn uitsluitend bestemd voor laboratoriumgebruik

Niet geschikt voor medicinaal-, huishoud- of ander gebruik.

Er zijn veel antibiotica bekend en minstens evenveel verschillende werkingswijzen van antimicrobiële stoffen actief tegen min of meer welomschreven bacteriespectra. Bacteriën hebben op hun beurt tal van resistentiemechanismen ontwikkeld tegen allerlei soorten antibiotica.

Antibiotica kunnen in verschillende klassen worden gegroepeerd, zoals hun moleculaire werkingswijze. In de biotechnologie zijn de meest gebruikte groepen de inhibitoren van bacteriële celwandssynthese en de inhibitoren van eiwitsynthese. De eerste groep wordt vooral gebruikt om bacteriën te elimineren, bijvoorbeeld Agrobacterium na transformatie. De tweede groep, inhibitoren van eiwitsynthese, zoals Kanamycin, wordt meestal gebruikt als selectief middel in combinatie met markergenen.

Sorteren op : Naam | Populair